• 2019-04-08

2. edycja Film the Book

2. edycja Film the Book odbędzie się 10 kwietnia 2019 roku w Mazowieckim Instytucie Kultury w Warszawie. Rozpocznie się panelem dyskusyjnym pt. Wydawcy vs. producenci – trudna sztuka adaptacji. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny, ale obowiązują zapisy.

2. edycja Film the Book (źródło: materiały prasowe)

2. edycja Film the Book (źródło: materiały prasowe)

Film the Book to projekt, który łączy świat wydawców ze światem filmowców. Wydarzenie kierowane jest do producentów, scenarzystów, reżyserów, wydawców, agentów literackich i pisarzy. Punktem kulminacyjnym wydarzenia, podobnie jak w zeszłym roku, będą prezentacje nowowydanych książek lub takich, które są jeszcze przed publikacją.

Zapisy trwają do 9 kwietnia do godz. 12:00. Zgłoszenia należy wysyłać pod adres mailowy: info@mwfc.pl. Gospodarzami eventu są Justyna Sobolewska i Błażej Hrapkowicz.

Program:

  • 10:45 – 11:00 (15 min) – Przywitanie gości, wprowadzenie
  • 11:00 – 12:30 (90 min) – Panel dyskusyjny „Wydawcy vs. producenci – trudna sztuka adaptacji” Goście: Michał Nalewski (Wydawnictwo Prószyński), Hanna Grudzińska (Wydawnictwo Marginesy), Monika Regulska (Agencja Literacka Syndykat Autorów), Adrian Tomczyk (Wydawnictwo Czwarta Strona), Leszek Bodzak (Aurum Film), Anna Limbach-Uryn (Canal+), Zbigniew Domagalski (Studio Filmowe Kalejdoskop), Oriana Kujawska (TVN)
  • 12:30 – 12:45 – (15 min) przerwa kawowa
  • 12:45 – 13:45 (60 min) – “Czy masz tak w swojej umowie? Studium przypadków beznadziejnych”. Prowadząca: dr Iga Bałos Prawnik specjalizujący się w ochronie własności intelektualnej, doktor nauk prawnych i wykładowca, autorka książki Prawo dla filmowców
  • 13:45 – 14:15 (30 min) – przerwa lunchowa
  • 14:15 – 15:15 (60 min) -Sesja pitchingowa, część I
  • 14:15 – 16:15 (120 min) – Konsultacje prawne – dr Iga Bałos, mec. Katarzyna Jasińska /równolegle z pitchingami/
  • 15:15 – 15:30 (15 min) – przerwa kawowa
  • 15:30 – 16:30 (60 min) – Sesja pitchingowa, część II
  • Zamknięcie wydarzenia, zaproszenie do spotkań
  • 16:30 – 17:30 (60 min) – Spotkania one-to-one przy stolikach wydawców

_______________

Film the Book

Mazowiecki Instytut Kultury
Elektoralna 12
00-139 Warszawa

Zapisy: do 9 kwietnia 2019
info@mwfc.pl

Organizator: Mazovia Warsaw Film Commission

Dodaj komentarz