Wystawa „Apetyt”

Aleksandra Liput oraz Michalina Sabik – kuratorki wystawy Apetyt – zapraszają na wernisaż otwierający wystawę w przestrzeni dawnej restauracji Ambasador przy Alejach Ujazdowskich w Warszawie.

„Apetyt” Aaleksandra Liput, Michalina Sabik (źródło: materiały prasowe organizatora)

„Apetyt” Aleksandra Liput, Michalina Sabik (źródło: materiały prasowe organizatora)

A P E T Y T

Składniki:
100 g ozorów cielęcych obranych i ugotowanych
100 g grasicy cielęcej, ugotowanej
100 g głowizny cielęcej bez kości, ugotowanej
150 g białego farszu cielęcego
posiekana natka pietruszki, sól i pieprz do smaku

Ozory, grasicę i głowiznę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami i napełnić nimi osłonkę do wędlin i kiszkę cielęcą. Uformować kiełbaski równej wielkości i ugotować w wodzie. Odstawić na 20 minut, aby naciągnęły. Przed podaniem zdjąć skórkę. (przepis Grzeszne mięso z książki kucharskiej Otto Koch, Joachim Heer, Erotyczne menu albo sekrety Afrodyty, 1997)

Na wystawie swoje prace zaprezentują: Yui Akiyama, Jakub Gliński, Marcin Janusz, Martyna Kielesińska, Jan Możdżyński, Aleksandra Liput, Zofia Pałucha.

Kuratorki: Aleksandra Liput, Michalina Sablik

Wystawa Apetyt
Wernisaż: 13 grudnia 2018 roku, godz. 18.00
Wystawa: od 14 grudnia 2018 roku do 16 grudnia 2018 roku, godz. od 14.00 do 18.00
Al. Ujazdowskie 8, Warszawa

Dodaj komentarz

Sonda

Kolekcjonuję:

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...

Zobacz archiwum

Konkursy

Cytaty


Magazyn

U have turned off the Artwork.

On the other hand U have become integrated with an interactive art experience.

Yes, U can go back but U can't change the fact that U've been integrated...

In case U want 2 turn the Artwork back on just click one of the other buttons.

CODEMANIPULATOR