Osobowość na talerzu

Wydawnictwo W.A.B opublikuje 22 sierpnia książkę Barbary J. King pt. Osobowość na talerzu. Kim są zwierzęta, które zjadamy? Autorka poszukuje w niej odpowiedzi na pytanie: dlaczego niektóre zwierzęta lądują na naszych talerzach, a inne uważamy za swoich najlepszych przyjaciół?

Barbara J. King, „Osobowość na talerzu. Kim są zwierzęta, które zjadamy?” (źródło: materiały prasowe wydawnictwa)

Barbara J. King, „Osobowość na talerzu. Kim są zwierzęta, które zjadamy?” (źródło: materiały prasowe wydawnictwa)

W świadomości większości ludzi zwierzęta takie jak kurczak, świnia czy krowa istnieją przede wszystkim jako serwowane podczas posiłków mięso. Barbara J. King postanowiła to zmienić i w swojej książce pokazuje również ich odmienne, ciekawsze, chociaż z perspektywy mięsożerców także niewygodne oblicze. Prezentuje je jako zwierzęta inteligentne, niepozbawione uczuć i emocji, a nawet posiadające osobowość. Dowodzi tego, przytaczając wyniki najnowszych badań naukowych, a także wzbogacając swój wywód zadziwiającymi i zarazem wzruszającymi anegdotami.

Autorka nie zamierza przy tym skłaniać czytelników do przejścia na weganizm – zaprasza jednak do zastanowienia nad własnymi postawami wobec jedzenia mięsa i jego skutkami dla planety.

Barbara J. King, Osobowość na talerzu. Kim są zwierzęta, które zjadamy?
Przekład: Adam Pluszka
Premiera: 22 sierpnia 2018
Wydawnictwo W.A.B

Komentarze wyłączone.

Sonda

Kolekcjonuję:

Zobacz wyniki

Loading ... Loading ...

Zobacz archiwum

Konkursy

Cytaty


Magazyn

U have turned off the Artwork.

On the other hand U have become integrated with an interactive art experience.

Yes, U can go back but U can't change the fact that U've been integrated...

In case U want 2 turn the Artwork back on just click one of the other buttons.

CODEMANIPULATOR