• 2015-03-25

Marcepanowy Mozart, ślimaki Charpentiera, panna cota Pitoniego | ANNUM Festival

W dzisiejszych czasach poszukujemy najlepszych produktów, celebrujemy ucztowanie godne kuchni slow, na nowo odkrywamy dawne smaki w przystawkach, daniach głównych i deserach. Dlaczego nie miałoby być tak również w muzyce? Na tym polu już od dłuższego czasu cenimy jakość i tradycję.

ANNUM Festival, plakat (źródło: materiały prasowe organizatora)

ANNUM Festival, plakat (źródło: materiały prasowe organizatora)

W koncertowym menu znajdziemy słodką wersję kuchni austriackiej, pożywną kuchnię niemiecką, wytworną francuską i aromatyczną włoską. Serwujemy marcepanowego Mozarta, wytrawnego niczym bierbrot Bacha, wykwintnych jak ślimaki Charpentiera i Lully’ego czy delikatnego jak panna cota Pitoniego.

A wszystko podczas drugiej edycji wyjątkowego ANNUM Festival, oferującego dzieła muzyki dawnej. Cóż w nim wyjątkowego? Oprócz jakości wykonania, kompozycje usłyszymy w okresach, dla których oryginalne powstały. To doskonała okazja by spędzić czas z przyjaciółmi i rodziną. Zapraszamy zatem do zapoznania się z dźwiękową kartą dań, uczestniczenia w muzycznej uczcie i wspólnego celebrowania tych chwil.

Dyrektorem artystycznym festiwalu jest Zygmunt Magiera. Pierwsze koncerty z cyklu ANNUM Festival już 28 i 29 marca.

Passio

  • Marc Antoine – Charpentier
  • Bartosz Rajpold – kontratenor
  • Andrzej Zawisza – bas
  • Urszula Jasiecka-Bury – pozytyw
  • Mateusz Kowalski – viola da gamba
  • Zygmunt Magiera – kierownictwo muzyczne, tenor

ANNUM Festival | Zygmunt Magiera – dyrektor artystyczny
28 marca 2015 roku, godz. 19.00
Kościół św. Jadwigi Śląskiej
Chorzów

29 marca 2015 roku, godz. 16.00
Kościół św. Jana Chrzciciela i św. Kamila
Tarnowskie Góry

Dodaj komentarz