• 2013-09-26

Headquaters Store, BudCud

Młoda krakowska pracownia BudCud projektująca w wielu skalach – od projektów wnętrz po strategie urbanistyczne – zrealizowała wnętrze streetwearowego sklepu Headquarters we Wrocławiu.

Headquaters Store, proj. BudCud, aksonometria (źródło: materiały prasowe)

Headquaters Store, proj. BudCud, aksonometria (źródło: materiały prasowe)

Streetwearowy butik mieści się na parterze zabytkowej kamienicy w sercu Wrocławia. Kształt zastanej przestrzeni był inspiracją oraz impulsem do zaprojektowania Headquarters Store jako abstrakcyjnego krajobrazu. Łuki i bramy z rur stalowych, uzupełnione taflami szkła, interpretują kontury zastanych sklepień kolebkowych oraz deformują standardowy wieszak na ubrania. Konturowe obiekty, uzupełnione prostymi białymi meblami z płyt mdf, tworzą kolejne subprzestrzenie we wnętrzu butiku.

Jedynym zdobnym, ornamentalnym elementem wnętrza HQ Store jest podłoga, która przypomina graffiti ze względu na streetwearowy profil sklepu.

Headquaters Store
Projekt: BudCud (Mateusz Adamczyk, Agata Woźniczka), 2013
Powierzchnia: 90,5 m2
Wrocław

Dodaj komentarz